دلایل بوجود آمدن، نحوه دریافت مجوز و خدمات شرکتهای معتمد مالیاتی
شرکت معتمد مالیاتی و دلایل به وجود آمدن آن
با مطالعه ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان که در ذیل به آن اشاره گردیده،. متوجه خواهیم شد که شرکت های معتمد مالیاتی ارائه کننده خدمات مالیاتی چرا به وجود آمده اند.
ماده ۲۶- سازمان مي تواند جهت حصول اطمينان از عملكرد صحيح مؤديان در خصوص صدور صورتحساب الكترونيكي و ثبت دقيق معاملات در سامانه مؤديان،. اطمينان از انجام تكاليف قانوني توسط مؤديان، ارائه آموزش و مشاوره هاي فني و غيرمالياتي به مؤديان،. پشتيباني و استانداردسازي تجهيزات مورد استفاده مؤديان و دريافت استعلام هاي مورد نياز،. از جمله گزارش هاي الكترونيكي پرداخت، از خدمات شركتهاي ايراني معتمد ارائه كننده خدمات مالياتي استفاده كند.
همانطور که مطالعه فرمودید طبق ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، شرکت های معتمد مالیاتی به 7 دلیل شروع به فعالت نموده اند. که بطور خلاصه شامل موارد ذیل میباشد.
- اطمینان از عملکرد صحیح مؤدیان
- صدور صورتحساب الکترونیکی
- ثبت دقیق معاملات در سامانه مؤدیان
- اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مؤدیان
- ارائه آموزش و مشاوره های فنی و غیرمالیاتی
- پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورد استفاده مؤدیان
- دریافت استعلام های موردنیاز، از جمله گزارش های الکترونیکی پرداخت
صدور موافقت اصولی شرکت های معتمد
مطابق ماده 27 قانون پایانه های فروشگاهی سازمان امور مالیاتی موظف میباشد مرکزی تحت عنوان مرکز تنظیم مقررات را در ساختار سازمانی خود ایجاد نماید. هدف از تشکیل مرکز تنظیم مقررات، نظارت بر شرکت های معتمد، صدور مجوز، تنظیم مقررات و … میباشد. لازم به ذکر میباشد که تمامی مصوبه های این مرکز پس از تایید وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر ارتباطات و فناوری لازم الاجرا میباشد.
متقاضیانی که درخواست ثبت به عنوان شرکت های معتمد سازمان امور مالیاتی را داشته باشند،. درخواست و مدارک خود را باید از طریق درگاه ملی مجوز های کشور بارگذاری نمایند،. سپس این درخواست از طریق درگاه مذکور به مرکز تنظیم مقررات به جهت بررسی ارائه میگردد. این مرکز پس از دریافت درخواست طی 14 روز کاری و پس از بررسی و حصول اطمینان از انطباق شرایط و فرآیند های درخواست کننده با ضوابط و مقررات،. موافقت اصولی را برای درخواست کننده صادر خواهد کرد. ضمنا ضوابط و شرایط صلاحیت متقاضیان به عنوان شرکت معتمد مالیاتی را، وزارت اطلاعات تدوین نموده است.
صدور مجوز فعالیت نهایی
صدور موافقت اصولی از طرف مرکز تنظیم مقررات به معنای صدور مجوز فعالیت برای درخواست کننده نخواهد بود. متقاضی پس از دریافت موافقت اصولی باید ظرف مدت 6 ماه با انجام اقدامات لازم و احراز شرایط فعالیت،. درخواستی تحت عنوان مجوز فعالیت در درگاه ملی مجوز های کشور ارائه نماید. مرکز تنظیم مقررات موظف است طی مدت 14 روز و پس از دریافت استعلام متقاضی از وزارت اطلاعات و بررسی مدارک، نسبت به صدور مجوز و یا اعلام عدم امکان صدور آن اقدام نماید. ضمنا در صورت عدم تایید درخواست متقاضی، امکان ارائه مجدد درخواست طی 3 مرتبه و حداکثر تا 3 ماه، وجود خواهد داشت.
خدمات شرکت های معتمد مالیاتی
طبق آئین نامه ارائه شده توسط كارگروه راهبري سامانه مؤديان، خدماتی که شرکت های معتمد، مجاز به ارائه آن میباشند، شامل 6 نوع خدمت و هرگونه امور غیر حاکمیتی به تشخیص سازمان امور مالیاتی میباشد. این گروه بندی شامل :
- نصب، راه اندازی، پیکربندی، ارائه پشتیبانی و تامین تجهیزات مورد نیاز صدور صورتحساب الکترونیکی
- صدور، نگهداری، جمع آوری و ارسال اطلاعات صورتحساب های الکترونیکی
- تامین امنیت و زیرساخت مورد نیاز جمع آوری و ارسال اطلاعات صورتحساب های الکترونیکی
- انجام استعلام های مورد نیاز
- آموزش های لازم به مودیان به منظور توانمندسازی ایشان برای اجرای قانون
- ارائه مشاوره های فنی و غیر مالیاتی به مودیان
انواع شرکت های معتمد مالیاتی
شرکت های معتمد مالیاتی با توجه به نوع فعالیت خود به 3 دسته تقسیم میشوند. لازم به ذکر میباشد که این اشخاص فقط در حوزه مشخص شده از طرف مرکز تنظیم مقررات قادر بع فعالیت مالیاتی خواهند بود.
شرکتهای مالیاتی نوع اول که به عنوان معتمد مالیاتی فعالیت میکنند، دارای مجوزهای لازم برای انجام عملیاتی چون صدور، جمعآوری، نگهداری فاکتورها، ارسال صورتحساب فروش و ارائه خدمات به سازمان امور مالیاتی کشور هستند. برای این گروه از شرکتها، نظارت بر عملکرد مودیان و ارائه خدمات به آنها نیز ممکن است.
شرکتهای معتمد مالیاتی نوع دوم تنها مجوز فعالیت در زمینه آموزش دارند و تخصص آنها در ارائه آموزشهای مالیاتی و قوانین پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان میباشد.
مهمترین نکته برای مودیان مالیاتی این است که با اتصال نرمافزار حسابداری به سامانه مودیان، میتوانند به راحتی صورتحساب الکترونیک خود را به شرکت معتمد یا سامانه مودیان ارسال نمایند.
نهایتاً، شرکتهای معتمد مالیاتی نوع سوم به عنوان مشاوران مالی فعالیت میکنند و به مودیان مالیاتی در زمینههای مختلفی چون ارسال اظهارنامه مالیاتی، تکمیل اطلاعات در اظهارنامهها و مسائل حسابداری و مالی مشاوره ارائه میدهند.
پیشنهاد میگردد به جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله صورت حساب الکترونیکی، مالیات بر ارزش افزوده و جرائم آنها در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را مطالعه فرمایید.
ضمنا بابت دریافت مشاوره در خصوص ثبت نام، راه اندازی و پرونده مالیاتی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
با ما تماس بگیرید و اجازه دهید بر نیازهای کسب و کار شما تمرکز کنیم
- 02144897291
- 09123769586
- 09124378817
- 09372173149