اهداف، اصطلاحات و زمان ثبت نام در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

منظور از پایانه فروشگاهی چیست؟

در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به وسیله ای که قابلیت اتصال به سامانه مودیان و درگاه های پرداخت رسمی کشور را داشته و توانایی صدور صورتحساب الکترونیکی را نیز داشته باشد پایانه فروشگاهی گفته میشود.

سامانه مودیان چیست؟

سامانه ایست متعلق به سازمان امور مالیاتی که هر مودی با داشتن کارپوشه اختصاصی خود و  اتصال با وسیله ای که حافظه مالیاتی دارد میتواند صورت حساب های خود را به صورت الکترونیکی ثبت و صادر نماید.

اهداف

  • ایجاد شفافیت اقتصادی در جهت برقراری عدالت مالیاتی
  • جمع آوری و یکپارچگی اطلاعات مربوط به فعالیت مؤدیان
  • مقابله با فرار مالیاتی
  • افزایش نظارت برعملکرد و وصول مالیات مودیان

صورت حساب الکترونیکی چگونه است؟

صورتحسابی دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی که اطلاعات مندرج در آن، در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می شود. ضمنا اقلام اطلاعاتی آن متناسب با کسب و کار هر مودی تعیین میگردد.

انواع صورت حساب الکترونیکی

نوع اول :

این نوع از صورت حساب های مودیان دارای اطلاعات کامل خریدار و فروشنده میباشد. و خود به هفت نوع تقسیم میگردد.

 

  • کالا و خدمات
  • فروش ارزی
  • طلا و جواهر
  • پیمانکاری
  • قبوض خدماتی
  • بلیط هواپیما
  • صادرات
قانون پایانه های فروشگاهی سامانه مودیان

نوع دوم :

در این نوع از صورت حساب الکترونیکی فقط اطلاعات کامل فروشنده و کالا/خدمات درج خواهد گردید و اطلاعاتی از خریدار در دسترس نمیباشد. این نوع صورت حساب در قانون پایانه های فروشگاهی  مخصوص مصرف کننده نهائی بوده و اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار لحاظ نمیگردد.

نوع سوم :

رسید پرداخت وجهی که توسط دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه الکترونیک پرداخت صادر میگردد توسط سازمان امور مالیاتی پذیرفته و به عنوان صورت حساب الکترونیکی نوع سوم مشخص میگردد. در صورت حساب های نوع سوم نیز همانند نوع دوم اعتبار مالیاتی برای خریدار لحاظ نخواهد گردید.

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

اشخاص مشمول این قانون چه کسانی هستند؟

اشخاص مشمول قانون سامانه مودیان کلیه صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 03/12/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، میباشند.

 

 

 

شرکت های معتمد مالیاتی چه اشخاصی هستند؟

اشخاص حقوقی زیر نظر سازمان امور مالیاتی که وظیفه مشاوره و آموزش های لازم به مودیان و نصب و پیاده سازی تجهیزات مورد نیاز جهت صدور صورتحساب الکترونیکی مودی را در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بر عهده دارند را شرکت های معتمد مالیاتی مینامند.

شرکت های معتمد

تاریخ ثبت نام در سامانه مودیان :

  • شرکت های عضو بورس و فرابورس از تاریخ 01/08/1401
  • شرکت های دولتی و سایر دستگاه های اجرایی ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری از تاریخ 01/10/1401
  • اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده 1۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ 01/01/1402
  • صاحبان مشاغل موضوع فراخوان های هشت گانه مالیات بر ارزش افزوده ( صاحبان مشاغل مشمول مالیات بر ارزش افزوده ) از تاریخ 01/04/1402
  • صاحبان مشاغل گروه های اول و دوم از تاریخ 01/07/1402
  • کلیه اشخاص مشمول باقی مانده از تاریخ 01/10/1402

تاکید بر ثبت نام در موعد مقرر

کلیه اشخاص مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مکلفند به ترتیبی که گفته شد نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام نمایند. لازم به ذکر میباشد اشخاصی که به طور مستقیم با مصرف کننده نهائی در ارتباط میباشند موظف به استفاده از پایانه های فروشگاهی میباشند.

مطابق قانون، سه ماه پس از انقضای مهلت ثبت نام در سامانه مودیان، فقط صورتحساب های الکترونیکی که از طریق سامانه صادر شده باشد، از سوی سازمان امور مالیاتی معتبر شناخته شده و مبنای محاسبه اعتبار مالیاتی خواهد بود.

2قانون پایانه های فروشگاهی سامانه مودیان

رسیدگی بر دفاتر پس از اجرایی شدن این قانون

بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اصل بر صحت اطلاعات ثبت شده مودی در سامانه مودیان است مگر خلاف آن ثابت شود. و ممیزان مالیاتی، جز در مواردی که مؤدی در سامانه مودیان ثبت نام نکرده باشد و یا صورت حساب های الکترونیکی خود را از طریق سامانه مودیان صادر نکرده باشد، کتمان فعالیت و یا درآمد داشته باشد و یا قیمت و مقدار فروش را بدرستی ثبت نکرده باشد حق مراجعه به محل فعالیت مؤدی و مطالبه دفاتر، اسناد و مدارک وی و رسیدگی به آنها را ندارند.

تخلف = رسیدگی دفاتر

در صورتی که مودی تخلفات مذکور را انجام داده باشد، سازمان امور مالیاتی موظف میباشد تخلفات را از طریق سامانه مودیان به اطلاع مودی برساند. سپس در صورتی که مودی تخلفات را قبول داشته باشد و در کارپوشه خود اصلاح نماید مشمول جرائم ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان خواهد بود. اما در صورتی که مودی تخلفات اطلاع داده شده از طرف سازمان را قبول نداشته باشد پرونده مودی به هیئت حل اختلاف ارجاع و در صورت تایید تخلف از طرف هیئت، ممیزان مالیاتی به محل مودی مراجعه و دفاتر وی را مورد بررسی قرار خواهند داد. ضمنا مودی در این صورت نیز مشمول جرائم ماده 22 این قانون خواهد گردید. اما در صورتی که در هیئت حل اختلاف، مدارک قابل قبولی ارائه نماید و مورد تایید هیئت واقع گردد، از تخلفات تبرئه خواهد گردید.

بابت دریافت مشاوره در خصوص ثبت نام، راه اندازی و پرونده مالیاتی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.

با ما تماس بگیرید و اجازه دهید بر نیازهای کسب و کار شما تمرکز کنیم

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
مقایسه